Search
tr-TRen-US
Friday, October 11, 2024

YUPAM'dan Yerli Beton Püskürtme Simülatörü - Ağustos 2018

 

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Yeraltı ve Yerüstü Ulaşım Planlama ve Araştırma Merkezi'nce (YUPAM) beton püskürtme operatörlerinin eğitimi sırasında çimento israfının önlenmesi için yerli mobil simülatör geliştirildi.

Üretilen simülatör ile eğitim alan operatörlerin, metro inşaat sahasında kaliteli bir çalışma performansı sergilemesi hedefleniliyor.

Sanal gerçeklik gözlüğü ile kullanılan simülatör ile operatörler inşaat sahasına geçmeden önce mobil ekranda sağlıklı bir uyum süreci yaşıyor.

YUPAM Koordinatörü ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mücahit Namlı, simülatöre ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'daki metro inşaatlarının kalitesi ve hızlı şekilde tamamlanması için yerli ve milli bir beton püskürtme simülatörü geliştirdiklerini söyledi.

YUPAM'dan Yerli Beton Püskürtme Simülatörü
 
 
 
 
YUPAM'dan Yerli Beton Püskürtme Simülatörü

Yapılması hedeflenen metro hatları için mevcut imkanların ve kaynakların geliştirilmesi gerektiğini belirten Namlı, "Projemiz kapsamında İstanbul'da inşası devam eden metro hatlarındaki sorunları ve ihtiyaçları tespit ettik. Düzenlenen dünya tünel kongrelerine katıldık. Bilgi alışverişlerinde bulunduk. Orada metro inşaatlarının kalitesini arttırmak için simülatör kullanıldığını gördük. Püskürtme beton atacak operatörlerin çalışma esnasında malzeme sarfiyatının önüne geçmek için yerli ve milli bir püskürtme simülatörü hazırladık." diye konuştu.

Namlı, geliştirdikleri beton püskürtme simülatörüne ilişkin projenin İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından da desteklendiğini vurguladı.

- "Mesleki tanımı yapılacak" 

Ulaşımla ilgili gerçekleşen çalışmaların yüksek bütçe gerektirdiğini hatırlatan Namlı, şunları anlattı:

"Biz bu simülatörü hazır olarak yurt dışında üreten firmalardan satın alıp burada eğitimini verebilirdik. Ama biz bunu kendi imkanlarımızla yaptık. Döviz kaybına sebep olmadan cari açığa sebep olmayacak şekilde burada üretmiş olduk. Cari açığı düşürücü bir adım oldu. Beton püskürtme simülatörü operatörü de yetiştireceğiz. Türkiye Tünelcilik Derneği ile sertifikalandırma ve meslek tanımı yapılması için Mesleki Yeterlilik Kurumu'na başvurduk. Böylece 'Püskürtme Beton Operatörü' tanımı yapıldı. Ayrıca operatörlere üniversitemizde püskürtme betona ilişkin teorik eğitimler vereceğiz. Beş kişilik ekip ile bir yıl süren bir çalışma sonucu simülatörü geliştirdik.

Artık bu konuda çalışmak isteyen operatörümüz sanal simülatör cihazı ile eğitim alacak. Böylelikle hem hızlı hem kaliteli hem israfsız bir iş performansı ortaya koyacağız. İstanbul'da devam eden metro çalışmalarında hızı arttırmayı hedefliyoruz. Operatörlerimiz sahaya indiği zaman kullanacağı püskürtme makinesine alışkın olacak. Bu durumu sürücü belgesi almak isteyen kişilerin direksiyon sınavına girmeden önce sürücü kurslarında simülatör eşliğinde araç kullanmayı öğrenmeleri şeklinde algılayabiliriz."

YUPAM'ın üç ana başlık altında çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Namlı, "Yeraltı görüntüleme eğitimi, karayolu kavşak optimizasyonu ve püskürtme beton simülatör eğitimi alanlarında çalışmalarımız devam ediyor. Projelerimiz İstanbul’un katma değeri, teknoloji ve bilgi yoğunluğu yüksek ürün ve hizmetler ile küresel ekonomide söz sahibi olabilmesi ve küresel değer zincirinde üst sıralarda yer alabilmesi için yenilik ve yaratıcılık odaklı ekonomik yapıya dönüşümün desteklenmesi genel amacına yönelik olarak hazırlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı - İstanbul - Ünal Gündoğdu/Harun Polat - 15/08/2018

Uluslararası Yeraltı, Altyapı, Su Yönetimi ve Kazısız Teknolojiler Kongresi - Eylül 2017

İstanbul Medeniyet Üniversite’nin düzenleyeceği, “Uluslararası Yer Altı, Altyapı, Su Yönetimi ve Kazısız Teknolojiler Kongresi”, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) 2016 Yaratıcı ve Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında hibelenen "Yer Altı ve Yer Üstü Ulaşım Planlama ve Araştırma Merkezi Kurulması" projesi kapsamında 7-8 Eylül 2017 tarihinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Güney Kampüs C Blok Konferans Salonu’nda gerçekleşecektir.

 

Kongrede İşlenecek Konular

  • Ulusal ve uluslararası; üniversite, özel sektör ve kamu kurumlarından katılım ile gerçekleşecek kongrede, yer altı alt yapı, su yönetimi ve kazısız teknolojilerin alanında yapılan son uygulamalar ve en güncel teknolojik imkânlar üzerinde durulacaktır.
  • Yeraltı ve Yerüstü Ulaşım Planlama ve Araştırma Merkezi Kurulması Projesi (YUPAM), İstanbul'un mevcut ulaşım ve alt yapı sorunlarına çözümler üreterek, yenilikçi ve sorun çözen uygulamaları gündeme getirmektir. Bünyesinde çalışan, akademisyen, uzman ve teknik personel ile farklı simülasyon (benzetim) çalışmaları yaparak, optimizasyon ve uygulamaları gerçekleştirmektedir.
  • Bildirilerin sunulacağı ve yurtdışından ve Türkiye’den değerli akademisyen ve uzmanların konuşacağı ve değerli katkılarda bulunacağı kongre programına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Başvuru ve bilgi almak için kongre ağ sitesi: http://www.icuwt.com/
Sorularınız ve LCV için:
yupam.etkinlik@medeniyet.edu.tr
imu.proje@gmail.com
+90 543 3564457
Uluslararası Yer Altı, Altyapı, Su Yönetimi ve Kazısız Teknolojiler Kongresi

YUPAM

“Yer Altı ve Yer Üstü Ulaşım Planlama ve Araştırma Merkezi Kurulması" Projesi, Kalkınma Bakanlığı, İstanbul Kalkınma Ajansı 2016 Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından yürütülmektedir.

FERAGATNAME

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Yer Altı ve Yer Üstü Ulaşım Planlama ve Araştırma Merkezi Kurulması" Projesi kapsamında hazırlanan bu yayının içeriği İstanbul Kalkınma Ajansı veya Kalkınma Bakanlığı’nın görüşlerini yansıtmamakta olup, içerik ile ilgili tek sorumluluk İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ne aittir.

İLETİŞİM

Bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • +90 (216) 280 33 33
  • bilgi@yupam.org
  • Ünalan Mahallesi, Ünalan Sokak, D-100 Karayolu Yanyol, 34700 Üsküdar/İstanbul
Tüm Hakları Saklıdır 2024 by İstanbul Medeniyet Üniversitesi Terms Of Use Privacy Statement
Back To Top